2012.08.26.
19:58

Írta: vilola

A krakkói rutin

Éppen az erkélyünkön ülök, természetesen esik az eső és olyan igazi lenygyel nyári idő van, tehát a hőmérséklet a 15 és 30 fok közti tartományba esik, most kb. 18 lehet, de bármelyik pillanatban lehet hirtelen napsütés is. Ezt Magyarországon változékony időjárásnak hívják, itt ez a normális. Viola szerint itt olyan mint Angliában, az idő hasonló és általában beszélnek az emberek angolul vagy/és lengyelül...

Az utca túloldalán lakó öregasszony éppen sétálni rángatja Zbyszeket, a hosszúszőrű tacskót, hihetetlen mennyire nem tudnak egy tempóban haladni, felváltva huzigálják egymást a póráz segítségével... A fölső szomszédaink valamelyikénél születésnap lehet, csörögnek az evőeszközök és szól a "Sto lat", ha hangosabban gitározok talán meginvitálnak a buliba : ). A garázsban Villám mellé beköltözött dízeles márkatársa. Szóval gyakorlatilag ma nem történt semmi, hétfőtől újra munka, pénteken délután meg kezdődik megint a hétvége és ez jó, hozzá lehet szokni.

Péntek és szombat estéinket a városban töltöttük, találkoztunk a helyi Magyarokkal a Deliben, más ismerőseinkkel csak úgy összefutottunk az utcán és már valami zenélés is kezd lassan összejönni. Kezdünk itthon otthon lenni.És csak most jön a java! Az elkövetkező hetekben lesz szó, internetes bevásárlásról, sörökről, kirándulásokról, éjjszakai életről, zenéről és krakkói nevezetességekről, tehát innentől lesz érdekes és érdemes igazából minket olvasni. Igyekszünk az eddigi anyagainkat mielőbb feltölteni, hogy legyen mit olvasni a héten, addig is türelem!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenkrakko.blog.hu/api/trackback/id/tr244733360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulturkommando 2012.09.08. 09:03:05

Tetszik! Nagyon jó hangulatú írás! köszi és üdv
süti beállítások módosítása