2012.08.04.
23:03

Írta: vilola

Botwinka leves

Múlt hétvégén botwinka leves készült. Ez egy bébi céklából es a leveléből készülő friss, savanykás, könnyű nyári leves. Pofonegyszerű elkészíteni és érdemes állni hagyni, mert csak jobb lesz tőle. A színe miatt sokan szokatlannak találják, viszont érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Recept a képek alatt.

IMG_9815.JPG

És ennyire finom:

IMG_9817.JPG


Így készül:

2 liter alaplébe (kockából is lehet) beleteszek egy nagy répát lereszelve, pár szál petrezselymet es fél kilo feldarabolt botwinkát (bébi cékla levelekkel). Ezt lassú tűzon főzöm (kb 1 órát) amíg meg nem puhul. 
200 ml tejszint egy púpos ek liszttel elkeverek es belefőzöm, majd ízlés szerint citrommal izesíthető, én fél citrom levét tettem bele. Sózni borsozni szinten igény szerint.
Tradicionálisan cikkekre vágott tojással tálaljak, en "üresen" tettem az asztalra , mert volt második is, és így is elég sűrű volt. Fehérsajttal vagy kenyérkockával is tálalható.

 

1 komment

Címkék: főzés cékla céklaleves botwinka leves lengyel étel

A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenkrakko.blog.hu/api/trackback/id/tr204696054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulturkommando 2012.08.11. 03:06:21

Ez nagyon jól hangzik!!!
süti beállítások módosítása