2012.08.12.
13:55

Írta: vilola

Az első igazi szombat este a krakkói éjszakában

Egy hónap után végre sikerült eljutnunk együtt a krakkói éjszakába bulizni. Valahogy eddig se alkalom, se lehetőség, se kedv nem volt ahhoz, hogy kimozduljunk szombat este szórakozni egy kicsit. Voltunk már fogászati ügyeleten, meg otthon fáradtan bulizás helyett, de most volt alkalom is, egyik kolléganőm születésnapja és az a tény, hogy pont egy hónapja vagyunk itt, volt kedv is, szóval minden összejött, irány a belváros!

Mivel eléggé esős nap volt, ezért eléggé túrázós-kényelmesre vettük az öltözködésünket, kedvenc bakancsainkban és újonnan beszerzett esődzsekijeinkben vettük nyakunkba a várost, kicsit turistásan, de legalább nem fáztunk, kényelmesen voltunk, felkészülve minden várható időjárási körülményre. Persze az esődzseki jelenléte azonnal kizárta az eső előfordulásának legkisebb lehetőségét is, amúgy majdnem egész nap esett, főleg amikor autóval közlekedtünk vagy éppen csak leugrottunk a boltba valamiért, akkor persze esőkabát és esernyő nélkül, de ez törvényszerű. Egyébként még néhány fontos dolgot megtanultunk aznap, ha van autópálya, akkor használd azt és a kipörgés és blokkolásgátlók igenis hasznos dolgok tudnak lenni, hiányukban most a légzsák létjogosultságát elemezgetném, de ez most nem fontos … (Én mondtam, hogy a pályán menjünk. Viola)

Szóval felültünk egy 173-as buszra, leszálltunk a Cracovia mellett, elsétáltunk a Koko-ba enni valamit hogy ne járjak úgy mint az előző hét péntekén amikor banánturmixra sikerült söröznöm… az alkohol zsírban oldódik, tényleg… aztán irány a zsidó negyed és a „Pozytywka” nevű hely. Ez inkább hangos-táncolós klub mint kocsma, de a társaság miatt mentünk, a hely amúgy nem a világunk, egyáltalán nem. Kértem két Zubrówkát almalével, a pultos meg elkezdett eszeveszettül zsonglőrködni az üveggel meg a poharakkal, mintha valami flancos koktélt kotyvasztana picike esernyővel a tetején. Nekem ne játsszon senki az italommal … elég ha én játszok vele.

A klubban kb két órát töltöttünk, próbáltunk kommunikálni a társasággal, remélem legközelebb vacsorázni vagy sörözni megyünk. Utána Nowy Plac-ra mentünk, hogy megnézzük, milyen mert már hallotunk róla, Romek barátunk említette, hogy ott jót lehet enni, és igaza volt. 4.50-ből ketten kajáltunk meg, friss ropogós melegszendvicset. Csak ajánlani tudom.

Karzimierz-t azért érdemes meglátogatni, mert nem a turista bulizó hely, bár sajnálattal láttuk, hogy a mindenki által kerülni kívánt részeg angolok is kezdenek beszivárogni. Leszögezném, nem az angolokkal van gondom, hanem a külföldön viselkedni képtelen részeg angolokkal.

A hazafele úton nagyon sok érdekes helyre leltünk, iparművész boltra, klasszikus kávézóra és egy vega kajáldára, mert az itt nem terem minden sarkon. Ma, vasárnap, tervezzük a hely nappali fénynél való megtekintését is, bevásárlás előtt.

Remélhetőleg az eső ellenére szép képekkel tudjuk majd dokumentálni a sétát.  

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenkrakko.blog.hu/api/trackback/id/tr134708264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása